Thursday, April 14, 2011

KITARAN MANUSIA YANG CEPAT BERUBAH

Boleh berubah atas niat dan kemahuan.  Berubah untuk lebih baik dan meletakkan keikhlasan di tempat yang paling tinggi.  Ikhlas untuk mencapai kejayaan, Allah suka dan sayang.  Mengadu pada Allah.  Saya kini sudah merasa sedikit perubahan.  Syukur ke hadrat Illahi.  


Bukan susah untuk berubah.  Pertama apabila kita berada di dalam keperitan.  Mengadulah pada Allah.  Selepas itu kita perbanyakkan zikir.  Setiap saat ingat pada NYA.  Imbau kembali apa pekerjaan yang kita lakukan yang menyimpang jalan.  Perlahan-lahan belok ke jalan yang benar.  Memang sukar untuk kembali kepada yang azali.  Namun tekad yang ada akan mengubah segalanya.  Insyallah.


Ketenangan semasa mengadap Allah amat berharga dan hanya akan dirasai bila kita benar-benar sujud dan menyerah diri pada kekuasaan Allah.  DIA yang tahu apa yang terbaik untuk kita.  Namun jangan beserah saja.  Harus lah berusaha untuk berubah.


Nah sekarang saya amat berterimakasih kepada orang-orang yang berada dekat dengan saya.  Yang tidak jemu-jemu menyokong saya dari sisi.  Terimakasih juga kepada semua student-student forex saya.  Yang sudi bersama-sama saya dalam team yang serba serbi kekurangan...hanya yang ada teknik yang begitu santai.

No comments:

Post a Comment