Monday, August 27, 2012

SELAMAT SUDAH BERHARI RAYA









Salam Aidilfitri kepada semua.
Maaf Zahir Batin.
Berlalu lah sudah Ramadhan...tiba pulak Syawal. Hari ni dah 10 Syawal. Yang nak sambung dgn
puasa enam pun dah boleh raya dah.

Rasa sekejap sangat masa berlalu. Nanti kita tunggu Aidiladha pulak. Sekarang ni memang 
masa pantas beredar.

Sampai nanti kita jumpa lagi...

Saturday, August 18, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

Salam Aidilfitri.

Kejap je dah nak raya...sedeh nak lepas kan Ramadhan.
Untuk semua yang mengenali diri ini...Maaf Zahir Batin.

 

Thursday, August 9, 2012

Sunday, July 29, 2012

PUDING KARAMEL JUGA JUADAH BERBUKA HARI NI.



Nah ni satu lagi juadah untuk hari ni. Ahad adalah hari cuti so mmg ade peluang la jengah ke 
dapur. So teringin nak makan puding karamel...sebelum ni ade makan kat Mon Rods kulim...
mak ai mahal giler.


So buat sendiri baru puas makan...





JUADAH BERBUKA HARI INI RESEPI DARI KJEE (DARI DAPUR KJEE)



Salam Ramadhan yang mulia. Ni la pertama kali seumur hidup asha try buat kueh
tepung pelita. Tu pun setelah baca blog Dari Dapur Kjee. Ambik resepi kat situ.
Nanti bila berbuka baru nak rasa sedap ke tidak.

Thursday, July 12, 2012

AMEER KE MSU SHAH ALAM 04 JUN 2012

Adoi lama betui tak update blog. Sibok memanjang. 04 Jun 2012 hantar 
anak sulung ke MSU Shah Alam. Untuk mendalami ilmu jurusan
Komputer Forensik. Semoga Allah permudahkan segalanya sehingga
menggenggam segulung Ijazah...












Semasa hantar Ameer aritu sempat jugak jumpa pertama kali dgn kawan
baik Ameer. Anak dara dari Kelantan - Farhah Amanina yg masih
study kat UITM Shah Alam.






Tudia di apit dua anak dara...yang kanan tu Nina dan yang kiri pakai
spek mata tu Zur Ain, kawan Nina. Tkasih Nina kerana sudi jumpa makcik...


Ok. Takat ni dulu untuk kali ni...
Ada umur boleh update lagi dan lagi.

Saturday, April 28, 2012

27HB APRIL 2012



Tah kenape arini teringat kat kakak kandung saya. Yang duduk tu kakak yang suung tapi anak kedua dlm keluarga. yang paling sulung adalah abang. Yang berdiri tengah tu sepupu sebelah mak. Yang paling kanan tu kakak no 7 dalam keluarga saya...kami bertiga je pompuan. Dan saya yang bungsu.


Lama tak berpeluang sembang2 dengan dua kakak nih. Dulu masa kecik2 dua2 le yang jaga saya semasa mak ayah pi menoreh sebelah pagi dan ke bendang sebelah petangnye.

Monday, April 23, 2012




Sunyi jugak dok sorang2 di umah. Habis semua anak2 tak dak. Masa dulu anak2 kecik2 mmg tak menang tangan dok jaga depa. Suap makan, bancuh susu bawak pi taman mainan. La ni dah depa besaq2 dah...terasa sunyi pulak.








Tak dak besapa nak ajak sembang...Opok ada la tapi naik lengoh dah dok sembang dgn dia. Last2 bukak U tube ostaz kazim...dok dengaq2 n ulang2...sampai boleh hapai ceramah dia...pun tak ilang gak sunyi tapi ostaz kazim pesan kalau sunyi baca la al quran. Betui jugak...jom kita pedeghas sejuih dua.

Friday, March 30, 2012

CINTA KASIH SAYANG...

Tunggu Mr Darling balik solat jumaat terus heret tangkap gambo...saje suka2...
Mr Darling mmg spoting la...tqtqtq...


Rasa cinta kasih sayang dihujung2 usia nih lagi best dari semasa muda belia dulu...
Lebih terasa di hargai n disyangi...moga2 membawa ke syurga...amin.


Sekarang banyak masa la bila dah tak de keje...tak de kena terkejar kejar masa...











Sunday, March 25, 2012

Selamat tinggal dunia forex...selamat tinggal dunia trading...sekarang saya bukan sorang trader forex...


Sejak 2006 dan hingga 2012...maka berakhirlah kehidupan sorang trader...kembalik menjadi org biasa yang menghabiskan kehidupan dgn sentiasa berada di sisi suami tatkala dia memerlukan...


Masa lebih banyak dapat di isi dgn kegitan lain bersama suami.
Ada lebih banyak masa terluang.

Friday, March 23, 2012

Wow wow wow...
Lama betul tak update blog...fih. Lately ni mmg bz giler...mula2 nak ucap tahniah kepada Mamanur lara yang baru menerima menantu.  Tahniah Mama. Then nak ucap syukur sgt kerana di temukan
oleh Allah dgn kwn sekolah lama...Rose Zakaria dan juga Syamie Kay...best sgt dapat jumpa walau melalui facebook.




Yes...bulan ni usia berganjak setahun...its ok. Usia mematangkan kita. Yang penting kita tetap ada daya usaha untuk memajukan diri.


Bila ade masalah kita pandai menghadapinye dan pandai mengatur langkah untuk selesaikannye dgn baik tanpa mewujudkan masalah baru.


Jangan sesekali lari dari masalah. Kelak kita akan hidup dlm ketakutan. Wlau ape pun kita kuatkan hati dan cekal untuk berhadapan dgn ape jua rintangan.


Untuk semua kwn2...jom kita jadi insan yang hebat...





Sunday, January 1, 2012

SELAMAT TAHUN BARU 2012

Sekejap je pejam celik pejam celik dah tiba 2012. Teramat cepat masa berlalu dan tak usah dipertikai kan lagi. Selamat tahun baru saya ucapkan kepada semua rakan bloger yang sudi singgah di sini. Walau pun entry saya nih kucar kacir sikit namun saya tetap seronok dapat luahkan sesuatu di sini.
Semoga 2012 membawa sejuta rajmat dan juga keberkatan dalam kita mencari rezeki. Amin.