Tuesday, March 8, 2011

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA

Assalamualaikum semua.  Dah beberapa hari saya tak menulis di sini...04/03/2011 adalah hari lahir anak sulung saya Ameer Qusyairi Shamsuri.  Hari tu jugak satu kejadian sedeh menimpa dia sekitar jam 1100 pagi bila laptop kesayangannye di curi org.  Hanya beberapa minit saja dia tinggalkan di dalm biliknye di pusat pengajiannye...bila dia kembalik dan mendapati laptop dah tiada.  Huh betapa sedehnye dia sbb semua keje2 yang dah dia siapkan ade dlm tu untuk di hantar pada pensyarahnye pada minggu berikutnye.  Saya pun menenangkan dia dlm talian.  Di samping tu saya terus buat solat hajat.


Alhamdulillah malam tu jugak dia dapat semula laptop tu.  Selepas ni dia akan ingat betapa sukarnye semasa melalui saat2 kesedihan seumpama itu.  Dan semoga dia akan ingat bahawa jika kita lalai ape2 saja boleh terjadi.  


Hari ini adalah Hari Wanita sedunia.  
Terasa bangga kerana di berikan pengiktirafan kepada semua wanita.  Dan saya mmg bangga di lahirkan sebagai seorang wanita.  Menjadi ibu dan isteri.  


Dan kita semua kena tunjukkan bahawa tangan yang menghayun buaian mampu menggegarkan dunia dgn kejayaan kaum kita.  Takat ini saya jugak semakin tabah dan cekal menghadapi ape jua yg datang.  Saya kena bangkit demi anak2 dan demi untuk mengubah keadaan kehidupan kepada yang lebih baik.


Jika saya telah tiada sesiapa lagi di samping saya, saya kena pastikan yang saya boleh laku kan sendiri.  Tanpa mengharapkan org lain.  Saya kena yakin bahawa saya mampu buat.  Saya tak mahu
lemahkan diri saya dan hanya mengharapkan suami atau anak2 mendokong saya.


Rasanye sampai di sini dulu.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment