Tuesday, December 27, 2011

TAIPING WITH LUV

26hb Dic 2011. Pagi kuar sarapan dgn suami. Tanya dia nak sarapan di mana, dia kata nak sarapan kat Bukit Merah. Jam pun dah lewat dah, patut2 kena lunch bukan bfast. Kami makan kat  R n R Bukit Merah. Semasa makan nasik, otak dok tepikir2 dah langsung ke Bukit merah nih dekat dah dgn Taiping apa kata ajak saja suami langsung ke Taiping so dia kata ok. Teringat kat Kak Yah Mat Zain, senior semasa di Sek Men Vok Taiping dulu. Lama tak jumpa dia, kebetulan dia mmg dok di Taiping.




Kak Yah Mat Zain. Rindu sgt dan bila jumpa mmg banyak lah citer2 lama semasa di alam persekolahan dulu timbul. Kak Yah ade sorang je anak pompuan baru darjah satu n tahun depan darjah dua. 








Ni anak pompuan Kak Yah...nama nye Maya Dafiena. Suka betul dia dgn kucing. Macam kami sekeluarga jugak yg suka sgt kucing. 
Dah lama tak juma so sembang2 punya lah lama sampai lepas asar baru balik. Kak Yah: TQVM...lunch mmg sedap Kak Yah masak. Bila pulak nak jumpa tak tau lah.

Friday, December 23, 2011

MEMANG BOLEH UNTUNG...INSYALLAH.

Tak kira bape modal kita, besar or kecik...janji kita disiplin.






Kita tetap boleh kaut untung jugak.

Thursday, December 22, 2011

MONRODS KULIM

Pertama kali suami belanja makan kat sini.






Tempat menarik dan ade live muzik dan penyanyi sekali. Sesuai untuk santai2 tapi kalau untuk berbincang ape2 rasa tidak sesuai kot sbb muzik dan nyanyian kuat sgt so kalau nak sembang kena jerit lah pulak. Tapi kalau dok kat tingkat atas tu ok kot. Harga mmg biasa lah...tapi sedap.

Wednesday, December 21, 2011

MY SOHO (small office home office)

Ni la tempat kita cari rezeki sejak 2006 lagi...




Setiap hari trading forex dan follow up student dan jugak layan blog/fb...



SAPA BAGI NIH?

TQVM kepada Farhah Nina yang bagi kat Makcik Aishah perfume nih. Wangi betul  n makcik mmg suka. Wat susah2 je Nina bagi ye. Ape lah pulak yang Makcik nak bagi kat Nina. Pikir2 nih.







Sunday, December 18, 2011

CANTIK SANGAT





Tisu ni nak lap tangan pun terasa sayang...

TAHNIAH SAYANG





Sejambak bunga pembakar semangat untuk anak saudara sebelah suami, Athirah Md Basri yang dapat 5A dalam UPSR 2011. Tahniah Athirah...moga dapat melanjaut kan ke tingkatan satu di MRSM atau Sek Sains.


















Yang ni untuk Zarith Elisofea, anak sorang rakan dari Melaka. Tahniah kerana telah menamatkan tingkatan 5 di MRSM PDRM Kulim. Moga keputusan SPM yg bakal keluar dlm bulan Mac 2012 ni akan berpihak pada Eli. 

Thursday, December 15, 2011

Saturday, December 3, 2011

HATI YG TAK PATUT DI LUKAI.

Sejak mencebirkan diri dlm bidang trading forex ni saya di bantu oleh dua anak teruna yg begitu bertungkus lumus demi menaikkan FxMega Resources. Pertama org paling kanan saya, Mohd Shukri Saleh merangkap Sifu FxMega dan dia adalah jugak anak sedara saya, anak sulung kakak saya. Sifu Shukri yang sama2 bersengkang mata mencari idea untuk memantapkan segalanye. Dan tak jemu2 mengkaji signal dan menaik kan tahap keberkesanan teknik frx30 yang kami guna. Bila dapat je cara baru di usulkan nye kepada saya dan saya pun akan melihat, meneliti dan juga mencuba dan memberi pandangan dan apa saja untuk lebih memantapan kan lagi hasil kajian nye yg telah sedia mantap hanye kerana untuk kejayaan semua student saya. Saya tak tahu cara mana saya boleh berterima kasih kepada dia.


Kedua nye kepada sorang lagi yg jugak tidak kurang pentingnye kepada FxMega adalah anak sulung saya sendiri, Ameer Qusyairi Shamsuri. Yang kadang tak tido malam hanye kerana nak menghasilkan website www.forextigapuluh.com dgn sempurna dan canggih. Hanye untuk memudahkan semua yang singgah ke sesawang saya itu akan mendapat info yg tetap dan berguna. Dan saya amat menghargai kedua2 nye dan bangga dgn kedua2 nye. Jadi walau dlm ape saja kesulitan yg saya alami saya tidak pernah mahu melukai hati kedua2 nye yg banyak membantu saya...saya amat sayu untuk melukai hati kedua2 nye...










  






Lihat lah wajah yg bersih ni, sanggup kah saya melukainye...dan saya akan bersam2 dgn kedua2 nye untuk mengharungi perjalanan FxMega dan tidak akan berpaling atau menoleh ke belakang. Moga Allah peprmudahkan segala urusan.  Amin.